Arts (niet praktiserend) en Gestaltherapeut
Praktijk: Vermeulen & Cliquet

Berg en Dalseweg 102
6522 BS Nijmegen
Tel.: 024-3224788
info@vermeulen-cliquet.nl
www.gestalttherapie-nijmegen.nl

Ik ben geboren in Didam (1951). Na de middelbare school (Lutgercollege Doetinchem) heb ik medicijnen gestudeerd in Nijmegen en de huisartsenopleiding afgerond.
In de gezondheidszorg heb ik gewerkt; als arts in de tropen (Haïti); verpleeghuisarts. Als hoofd van medische dienst en lid van het managementteam heb ik verschillende management opleidingen gevolgd. Van 1991 tot 1995 was ik als arts verbonden geweest aan de RIAGG (tegenwoordig GGZ) . In 1994 gepromoveerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen op het proefschrift “Vallen en valpreventie in het verpleeghuis”.
Als voormalig arts ben ik nu geregistreerd gestalttherapeut (sinds 2005).

Gestalttherapie praktijk
Samen met mijn partner Kate Cliquet (ook gestalttherapeut) hebben wij een eigen praktijk (Vermeulen & Cliquet) op de Berg en Dalseweg 102 te Nijmegen. We werken nu al meer dan 10 jaar succesvol samen en richten ons op:
Relatietherapie (met 2 therapeuten); nieuw samengesteld gezinsproblematiek; ouderen problematiek; adoptieproblematiek; kinderen en volwassenen na seksueel misbruik; problematiek van werkers in de gezondheidszorg; traumabehandeling (EMDR).

Waarom therapie?
Mensen die bij ons in therapie komen, merken dat ze zijn vastgelopen; er zelf niet goed meer uitkomen, allerlei klachten hebben en ontwikkelen; niet meer weten hoe ze verder moeten; ontevreden zijn over hun leven.
In al onze levens, vanaf onze prille jeugd, lopen we trauma`s op die kunnen leiden tot overtuigingen over onszelf die op dat moment waar lijken te zijn. Naast herinneringen die kunnen worden geactiveerd, zijn er talloze andere situaties waarbij die oude gevoelens weer worden uitgelokt. Deze overtuigingen en gevoelens maken dat we in conflict komen met ons eigen leven en de mensen dicht bij ons. Het zijn vaak dezelfde problemen en conflicten die steeds weer terugkomen. Je kunt ze niet alleen verwerken en het lijkt dat je ze onveranderlijk met je mee draagt.
De mensen die onze hulp inroepen willen zelf weer verder kunnen; los van de beklemming, klachten en conflicten. Bij ons kunnen ze dan rekenen op die deskundige hulp.

Beroepsverenigingen
Ik ben geregistreerd lid van de Europese Associatie voor Psychotherapie en in het bezit van het ‘European Certificate of Psychotherapy’ (ECP)
Tevens lid van de: Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie (NVAGT); de Europese Associatie voor Gestalttherapie (EAGT) en de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP)

Aanmelding voor therapie
Uw huisarts kan naar ons verwijzen. U kunt ook op eigen initiatief contact met me opnemen; zowel telefonisch (024-3224788) als per email. Ga voor meer informatie naar onze website: www.gestalttherapie-nijmegen.nl

Vergoeding 
Een aantal verzekeringen vergoeden gestalttherapie (deels) in het aanvullende pakket. U moet dit zelf altijd even nakijken of navragen