Cliënten aan het woord

“Ik voel me niet thuis op mijn werk. Ook bij mijn vorige twee banen was dat zo.
Ik krijg altijd de rotklussen op mijn bord; ik zeg er iets van, maar er verandert niets. Ik kan toch niet weer gaan solliciteren? Ik ben pas 40 en moet nog 25 jaar werken.”

“Vorig jaar stierf mijn moeder en een half jaar geleden is mijn vrouw aan kanker overleden. Het lijkt wel of iedereen in mijn omgeving doodgaat.
Ik ben nu alleen met mijn dochtertje en soms denk ‘was zij er ook maar niet meer’ en dan voel ik me schuldig.”

“Mijn relaties met mannen lopen altijd fout. Ik ben nu 35 en kan maar geen vaste partner vinden.
Ook zou ik graag nog kinderen willen.”

“Ik heb al jaren pijn in mijn gewrichten. Ik ben het hele medische circuit al rond geweest. Daar zeggen ze dat ‘het tussen de oren zit’. Ik weet niet wat ik daarmee aan moet.
Van praten gaat de pijn toch niet over?”

“Ik houd al jaren niet meer van mijn man. We wonen in hetzelfde huis, maar we zijn vreemden voor elkaar. Eigenlijk wil ik van hem weg, maar ik verdien te weinig om in mijn eigen levensonderhoud te voorzien. Ik wil er met hem over praten, maar ik durf er niet over te beginnen.”

Soms wordt je geconfronteerd met situaties waar je niet tegen opgewassen bent: depressies, een (chronische) ziekte, de dood van een geliefd persoon, een relatiecrisis, opvoedingsproblemen, overspannenheid, stress of burn-out. Je voelt je lusteloos, bang, onzeker of verdrietig en hebt niet genoeg kracht om deze problemen alleen op te lossen. Wanneer ook de steun van vrienden en familie ontoereikend is, kan het waardevol zijn om professionele begeleiding te zoeken, zoals Gestalttherapie.