Praktijk voor Gestalttherapie en Coaching

Heuvelsepad 4
6711 JP Ede

0318-613837
sylvia@degraaftherapie.nl
www.relatietherapie-ede.nl
www.degraaftherapie.nl

“Verbinding in vrijheid ontstaat als ons hart, hoofd en lijf eenzelfde koers kiezen.”

Mijn naam is Sylvia de Graaf (1952); ik ben getrouwd en heb twee volwassen dochters. Ik woon en werk in Ede, waar ik sinds 2001 als zelfstandige een praktijk heb voor Gestalt therapie en coaching.

Daarvoor heb ik jarenlang als hupverlener en als leidinggevende in dienstverband gewerkt.

Ik volgde mijn Gestaltopleiding bij Multi-di-mens. Daarnaast heb ik de opleiding en vervolgopleiding systemisch werken en de opleiding relatietherapie gedaan bij Phoenix Opleidingen in Utrecht. Voor traumaverwerking heb ik de opleiding EMDR gevolgd bij het BIVT.

Ik ben lid van de NVAGT, EAGT, RBCZ.

Naast het werken met mensen houd ik van werken met mijn handen, in de tuin, klussen in huis, en houd ik van taal, boeken lezen en zelf gedichten schrijven. Met taal, zowel de taal door het woord als met de taal van ons lichaam ervaren we onszelf en maken we contact met de mensen om ons heen.

Soms loop je in je leven tegen problemen aan, heb je het gevoel vast te zitten of ervaar je een rem op je ontwikkeling. Het kan dan zinvol zijn met deze problemen aan de slag te gaan in therapie.

Bij mij kun je terecht voor individuele therapie, relatie therapie (samen met een mannelijke collega) en leertherapie.

In die therapie kun je:

  • meer inzicht krijgen in wat je belemmert
  • bewust worden van je gewoontes/patronen
  • onverwerkte gevoelens toelaten, ervaren en een plek geven
  • meer contact maken met je gevoelens en verlangens
  • experimenteren met andere manieren om met jezelf en anderen om te gaan

Voor mij is het kijken naar de mens in zijn omgeving een belangrijk uitgangspunt van werken. Deze context kan zijn: de relatie, het gezin, het werk, of andere belangrijke systemen.

Ik heb veel ervaring met het verwerking van ingrijpende gebeurtenissen, relatieproblemen, zingevingsvragen, werk gerelateerde problemen, zoals stress, burn-out, balans privé-werk, conflicten.

In de therapie bied ik een veilige omgeving, waarin je vrijuit kunt onderzoeken wat er aan de hand is. Je hoeft het niet bij voorbaat allemaal te weten, therapie is een proces van ontdekken. Ik ben actief betrokken, geef feedback, richting, steun en confronteer.

Voor mij gaat het in therapie niet zozeer om (gedrags)verandering, om het “beter” of anders worden, maar veel meer om te ontdekken en te accepteren wie je bent met je goede kanten en je butsen en deuken. Ik ben iedere keer weer geraakt als iemand uit zijn vaste patronen kan stappen, de angst in de ogen durft te zien en te ervaren wat er werkelijk is aan gevoelens en verlangens. En dan de moed heeft om van daaruit (nieuwe) stappen te zetten.